A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Рогівський заклад загальної середньої освіти І-ІII ступенів
Маньківської селищної ради Черкаської області

ТИЖДЕНЬ ОСНОВ ЗДОРОВ’Я

Дата: 16.04.2024 10:48
Кількість переглядів: 22

З 08.04 по 12.04.2024 р. в закладі проведено Тиждень основ здоров’я «Стежками здоров’я». Вчитель Тетяна МОТРОНЧИК підготувала заходи, які дали можливість учням 5-11 класів проявити та доповнити свої знання з предметів "Основи здоров'я" та «Здоров’я, безпека, добробут», показати на практиці здобуті навички підтримки та пропаганди здорового способу життя.

Розпочався Тиждень з висвітлення інформаційних матеріалів про шкідливість та негативні наслідки тютюнопаління та вейпінгу. Для учнів 5-6 класів проведена бесіда «Образ курця» під час якої  усвідомили всі негативні зовнішні та внутрішні проблеми здоров’я. За допомогою наочних матеріалів діти побачили стан шкіри, зубів, ясен, легень та інших органів людини із шкідливою звичкою. Учні  11 класу переглянули відеоролики «Чому не варто курити» та «Небезпечний вейпінг». Медичний експерт навів приклади про масове отруєння підлітків, які використовували вейп та розповів про зафіксовані захворювання через куріння різноманітних електронних цигарок.

 Для учнів 7 класу проведений брейн-ринг «Азбука здоров’я», мета якого формувати в учнів позитивну мотивацію на здоровий спосіб життя, розвивати навички спільної діяльності; сприяти розширенню  кругозору учнів. У грі взяли участь дві команди, які виконували завдання різної складності пов’язані з історичними подіями, звичаями різних народів стосовно тютюну та алкоголю.

  Учні 8 класу взяли участь у квест-грі де пригадали про чинники здорового способу життя, про надання першої домедичної допомоги при різних кровотечах, про небезпечні інфекційні хвороби.

Під час Тижня проведена шкільна Акція «Квітни, мій рідненький край», мета якої формувати екологічну свідомість та патріотизм. Найбільш ініціативні виявились учні 5-6 класів, які попіклувалися про красу шкільного подвір’я. Діти з дому принесли насіння чорнобривців та висіяли їх біля школи.

Цікавим та пізнавальним виявився захід для учнів 5-9 класів «Всі ми різні». На заході учні 9 класу презентували свої проєкти про кожен тип темпераменту людини, а учні 5 класу розіграли сценку під назвою «Жили собі тітонька Вдача і дядечко Темперамент» в якій продемонстрували кожен тип темпераменту та надали рекомендації як поводитися з тими людіми у яких чітко виражені ознаки якогось із чотирьох типів.

Тиждень основ здоров’я виявився насиченим, цікавим, довів, що інформація отримана на уроках, заходах, бесідах необхідна у сучасному світі. Учні показали свої знання з предмету, вміння застосовувати їх на практиці, отримали позитивні емоції.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора