A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Рогівський заклад загальної середньої освіти І-ІII ступенів
Маньківської селищної ради Черкаської області

НОВИНИ

Дата: від до Скинути

ЕКСКУРСІЯ ДО СЕЛИЩА МАНЬКІВКА

2 березня учні екологічного гуртка (керівник Зінчук Л.Д.)  відвідали адміністративний центр своєї територіальної громади селище Маньківку. Ознайомились із пам‛ятками культури: меморіальний комплекс на честь воїнів Другої світової війни та односельців, пам‛ятний знак жертвам Голодомору,  пам‛ятник Т.Г. Шевченку та пам‛ятник борцям за свободу і незалежність України. Ознайомились із флорою паркової зони. А з метою оздоровлення відвідали плавальний басейн спортивно-оздоровчого комплексу «Заріччя».

13:54 04.03.2024

ПРОФОРІЄНТАЦІЙНЕ ЗАНЯТТЯ ДЛЯ УЧНІВ 9 КЛАСУ: «РІВЕНЬ РОЗВИТКУ МОЄЇ ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ»

Важливим кроком у житті людини є  вибір професії, від якого значною мірою залежить майбутнє. Що робити тим, хто не визначився з вибором майбутньої професії? Як зорієнтуватися? Як уникнути помилок і розчарувань? У цих складних питаннях учням 9 класу намагалася допомогти розібратися вчитель основ здоров’я Мотрончик Т. Г. Під час заняття кожен учасник визначав свою найсильнішу рису характеру, а інші учні – професію, де працюють люди з такими якостями.  Анкета «Моя кар’єра» спонукала  учнів до роздумів щодо сфери власних умінь та навичок, мотивації до роботи і системи цінностей. Таким чином учні отримали середній результат для кожної сфери, що означає вагу саме для нього дана цінність – “якір”  кар’єри.

10:36 04.03.2024

ТИЖДЕНЬ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ

  Із метою розширення і поглиблення лінгвістичних знань, розвитку комунікативних умінь і навичок, естетичного виховання, духовного багатства учнів у період із 26 лютого по 1 березня 2024 року у Рогівському ЗЗСО І – ІІI ступенів був проведений Тиждень англійської мови. Протягом Тижня проводився конкурс стінгазет та малюнків на задані теми серед учнів 5–8 класів та 2-4 класів. Учні початкової школи готували малюнки «Моя улюблена літера», учні середніх класів – «Англомовні країни». Діти підійшли до виконання завдання старанно, творчо та оригінально. Учителі англійської мови Гавенко Н.В. і Тарамбула В.І. у рамках цього Тижня провели тематичні заходи: перегляд  мультфільмів, розваги, інтерактивні ігри “Travelling to English”, мультимедійний урок «Shakespeare Speaks»,брейн-ринг “Interesting English”, гра-квест “Who knows Englih better”,віртуальна подорож до англомовних країн “Welcome to London”, урок-подорож “Getting around London”. У конкурсі на краще відео або презентацію «Визначні місця Великобританії» перемогли учні Ковтюшенко М.(8 кл.), Заблоцька Н. (8 кл.), Чернець Є. (8 кл.), Яковенко С.(6 кл.), Кучеренко А. (6 кл.), Тарамбула Л. (6 кл.), Орєхова Р. (6 кл.), за що нагороджені дипломами. Закінчився тиждень інсценізацією казки англійською мовою «Gingerbreadboy», яку вміло зіграли учні 3 класу. У всіх учасників Тижня англійської мови залишилися теплі спогади та позитивні враження!

09:53 04.03.2024

ЯК ЗНАЙТИ СВІЙ ШЛЯХ?

Усвідомлений вибір професії є важливим етапом у житті кожної дитини, що визначає не лише її власне щастя, але й майбутнє країни в цілому. Як знайти свій шлях? Щоб уникнути помилок у виборі професії, практичний психолог Рогівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів у рамках Тижня профорієнтації провела ряд профорієнтаційних заходів. Для учнів 9 класу проведено профорієнтаційне заняття "Професійний вибір", для учнів 10-11 класів проведено заняття "Вибір професії або задача з багатьма невідомими", мета якого полягала у підготовці учнів до вибору майбутньої професії. Практичний психолог надала поради щодо вибору професії, яка відповідає їхнім потребам і можливостям.

09:37 04.03.2024

СЮЖЕТНО-РОЛЬОВА ГРА "СТВОРЕННЯ СВІТУ"

Під час Тижня профорієнтації учні 7 класу під керівництвом вчителя Мотрончик Т.Г. взяли участь у грі «Створення світу», в якій правила  не такі  прості,  як здавалося на перший погляд.  Завдання кожної пари полягало в тому, що для своєї частини «створеного світу» необхідно: дати  нову назву своєї країни, підкреслити характерні риси, державний лад, сфери діяльності, предмети імпорту й експорту, визначити чим населення займається та які професії найбільш затребувані, перспективи розвитку ринку праці, вигадати гімн, прапор, міфи, легенди, норми, правила, стандарти життя, встановити правила для іноземців та умови перебування в державі.

08:55 04.03.2024

ІІ етап "Пліч-о-пліч Всеукраїнської шкільної ліги". Волейбол дівчата

24 лютого волейбольна команда дівчат нашого закладу стала призером (ІІ місце) у ІІ етапі змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги" під гаслом «Разом переможемо» серед учнів закладів загальної середньої освіти. Команда продемонструвала майстерність, наполегливість та якісну командну гру. Вітаємо і бажаємо подальших успіхів нашій команді!

10:43 26.02.2024

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ

21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Це свято було запроваджено у листопаді 1999 року згідно тридцятої сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО з метою захисту мовної й культурної багатоманітності. Для нас рідна мова- Українська. У Рогівському ЗЗСО І-ІІІ ст. для учнів 5-11 класів було проведено цікаві вікторини, ігри, завдання, змагання, мовні квести, створили переможний флешмоб, інформаційні куточки, кожен учень 5-11 кл. створив мінігазету. (Підготували вчителі української мови і літератури : Глухова В.В., Тарамбула В.І.)

09:34 21.02.2024

ІІ етап змагань "Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги"

17 лютого волейбольна команда юнаків нашого закладу стала переможцем у ІІ етапі змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги" під гаслом «Разом переможемо» серед учнів закладів загальної середньої освіти. Вітаємо і бажаємо подальших успіхів нашій команді!

11:11 19.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора